Hulp bij

 

 

Bij de Verkeersslachtofferlijn kunnen slachtoffers van een verkeersongeval gratis deskundig advies krijgen van één van de ervaren medewerkers. Zij kunnen uitgebreide en actuele informatie geven op vragen als; wie is aansprakelijk, hoe verhaal ik de schade, heb ik recht op smartengeld? uitgebreide en actuele informatie.

De Verkeersslachtofferlijn kan u helpen keuzes te maken. Wikkelt u zelf uw schade af of schakelt u een professional (belangenbehartiger) in zo als een rechtsbijstandverzekering of letselschadebureau.

Een belangenbehartiger kan de tegenpartij aansprakelijk stellen en een voorschot voor het slachtoffer vragen. Het definitief verhalen van de schade kan pas als het letsel geconsolideerd is, d.w.z. niet meer verder kan genezen door medische behandeling. Meestal vindt voor de beoordeling van de ernst van de blijvende invaliditeit een medisch onderzoek plaats.

Voor het regelen van letselschade is mede door de termijn van consolidatie van het letsel langdurige begeleiding nodig.

De kosten daarvan kunnen doorgaans grotendeels op de aansprakelijke tegenpartij worden verhaald.

Contact:

Voor online informatie voor slachtoffers ga naar anwb.nl/juridisch-advies/aanrijding-en-dan

Verkeersslachtofferlijn* tel. 088 269 7766


* De verkeersslachtofferlijn is gespecialiseerd in vragen over letsel en het verhalen van letselschade. De jurist bespreekt uw situatie en onderzoekt of er een aansprakelijke tegenpartij is. Daarna verwijst de jurist u door naar een betrouwbare belangenbehartiger die uw zaak kan behandelen. De kosten van rechtsbijstand zijn in Nederland verhaalbaar op de aansprakelijke tegenpartij.